Sfaturi pentru securizarea accesului

Importanța backlink-urilor în strategia SEO pentru site-ul afacerii tale
April 7, 2020
Microsoft încetează suportul pentru Office 2010. Totul se trece la Office 365
October 17, 2020

Cu siguranta ati tot auzit de 2FA, sau “two eF Ei”  sau altii zic autentificare multi-factor, sau unii ziceau hai ca ma logez dar stai sa imi iau telefonul ca stiti, acolo am parte din autentificare …. felurite variante … Cu alte cuvinte: De ce autentificarea multi-factor este esentiala?

O mica observatie cu privire la articolul acesta. In continut daca vedeti scrie MFA, e prescurtarea de la Autentificare Multi-Factor (Multi Factor Authentication).

Bun! Sa incepem!

Solutiile MFA necesita doua sau mai multe informatii independente pentru verificarea identitatii unui utilizator. Aceasta metoda (optiune) de autentificare este mult mai puternica decat parola traditionala sau autentificarea printr-un cod PIN. Un serviciu de MFA il ofera cei de la ESET. Pentru a solicita o oferta personalizata de ESET Secure Authetication, puteti trimite un email la support@servicii.it (IDEAL4U DNT srl – reseller autorizat ESET) in care sa specificati nevoia dumneavoastra.
Trecerea brusca la o modalitate de lucru de acasa, cauzata de pandemia COVID-19, a evidentiat necesitatea protejarii accesului la sistemele business si la cele critice care prelucreaza date cu caracter personal. Numarul ridicat de autentificari necesita masuri adecvate care sa diminueze riscurile la care sunt supusi angajatii de la distanta. Prin adaugarea unui nivel suplimentar de securitate la nivelul autentificarii, pe langa un nume de utilizator si o parola care pot fi usor compromise,  aplicatia ESET Secure Authentication imbunatateste semnificativ securitatea retelei companiei si a datelor care provin din exterior.

Prin adaugarea unei solutii MFA, companiile adauga un strat suplimentar de securitate. Mai mult, o parte dintre reglementarile de conformitate impun MFA, iar majoritatea subliniaza necesitatea unor practici de autentificare mai puternice, inclusiv regulamentul GDPR. Toate organizatiile ar trebui sa isi evalueze conformitatea. Pentru acest lucru va recomand cu caldura o firma externa de IT.

ESET Secure Authentication oferat o modalitate usoara de implementare a MFA pe sistemele cel mai comun utilizate precum conexiuni VPN, Remote Desktop, Office365, OWA, etc. si este posibila pe un numar nelimitat de dispozitive business.

80% din bresele de hacking implica credentiale compromise sau care nu aveau parola suficient de puternice

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *