Microsoft încetează suportul pentru Office 2010. Totul se trece la Office 365

Sfaturi pentru securizarea accesului
April 8, 2020

Microsoft a reamintit marți clienților că Office 2010 și Office 2016 pentru Mac au primit ultimele actualizări de securitate, deoarece suitele au renunțat acum la lista de asistență a companiei.

Și, așa cum a mai făcut Microsoft, compania Redmond a exploatat sfârșitul asistenței pentru a înclina clienții la trecerea la Office 365 bazat pe abonament.

„Nu vom mai oferi asistență tehnică, remedieri de erori sau actualizări de securitate pentru aceste produse, iar organizațiile care continuă să le utilizeze se pot confrunta cu riscuri de securitate crescute și probleme de conformitate în timp”, a spus Jared Spataro, un director din grupul Microsoft 365, a scris într-o postare din 13 octombrie pe un blog al companiei.

Office 2010, un set de aplicații de productivitate Windows – în special Word, Excel și PowerPoint – a debutat în aprilie 2010 și a primit deceniul standard de asistență al Microsoft de atunci. Office 2016 pentru Mac, care a fost lansat în septembrie 2015, a primit doar cinci ani de asistență, maxim pentru un pachet bazat pe Mac.

Ambele sunt ceea ce Microsoft numește versiuni „perpetue” ale suitei sale de aplicații, termenul derivat din tipul de licență pe care compania o vinde clienților. Cumpărătorii plătesc o taxă unică pentru produs, care este apoi licențiat să funcționeze pe un anumit PC sau Mac atât timp cât dorește utilizatorul, chiar și după ce asistența sa încheiat dacă este dispus să riște lipsa de patch-uri de securitate.

Urmărește corul, cântă hosane pentru abonamente
Microsoft a eliberat succesorii perpetui ai Office 2010 – atât Office 2016, cât și Office 2019 – și Office 2016 pentru Mac (Office 2019 pentru Mac). Cu toate acestea, ei nu au primit altceva decât o mențiune a Microsoft ca posibile înlocuiri pentru suitele care expiră.

În schimb, accentul se pune pe planurile de abonament Office 365 și Microsoft 365, în special aplicațiile instalate la nivel local, care au trecut odată de Office 365 ProPlus, dar au fost redenumite aplicații Microsoft 365 în aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *